Leiderschap

Een belangrijk deel van de werking van Ichtus Vlaanderen is gebaseerd op studentenleiderschap. De lokale groepen worden ondersteund door een studentenwerker, maar worden geleid door studenten. Deze groepen zijn de plaats bij uitstek voor studenten om in een veilige omgeving hun leiderschapstalenten uit te testen en te ontwikkelen.

Op lokaal niveau volgt de studentenwerker de stuurgroep van dicht bij op. Er kan kort op de bal worden gespeeld als het gaat over feedback geven, complimenteren, bijsturen, advies geven…De lokale studentenwerker is de eerste persoon die investeert in de studentenleiders van de groep.

Daarnaast wordt er op niveau van Ichtus Vlaanderen een trainingsweekend voor stuurgroepen en studentenleiders georganiseerd. Tijdens dit weekend – aan het begin van het academiejaar – worden er algemene vaardigheden bijgebracht

Tot slot biedt IFES Europa om de twee jaar een training aan voor studentenleiders vanuit het ganse continent. Als Ichtus Vlaanderen beschouwen we dit als integraal onderdeel van ons onderwijsaanbod rond leiderschap.