Open Boek

De training voor kringleiders, kringco’s en iedere Ichtiaan geïnteresseerd in Bijbelstudie

OpenBoek 1: ‘Durf te vragen’, online, 4 oktober, 20.00, € 7.5 pp.

‘Durf door te vragen’: Vragen stellen, en daar een antwoord op zoeken, is een mooie manier om de wereld van een tekst binnen te stappen. In deze interactieve online training geeft Bram van Putten (leesleefdeel.nl) je handvatten voor passende vragen. Daarbij is het onderscheid tussen observatie, interpretatie en toepassing van belang alsook kennis van het genre. We gaan concreet aan de slag met een verhaal. Er zijn 1 à 2 korte thuisopdrachten verbonden aan deze workshop.

Voor deze workshop kom je samen met de kringleiders/kringco/studentenwerker van je Ichtusgroep op 1 locatie. Samen volg je de training online en samen met dat groepje maak je de opdrachten die Bram je geeft tijdens de training.

Na inschrijving krijg je meer uitleg over de opdrachten. Schrijf je onderaan in.

 

OpenBoek 2: 16 oktober, € 15 pp.

Een dag vol trainingen in Mechelen voor alle kringleiders, kringco’s, Ichtianen geïnteresseerd in Bijbelstudie, …

Workshop Voormiddag: Waarom kring?

Waarom noemt Ichtus kringen de ‘ruggegraat van de groep’? Is kring alleen Bijbelstudie of zoveel meer? Hoe is een kring de basis voor gemeenschap, onderwijs, evangelisatie, nadenken over grote vragen, enz.? Stafwerker Sem Thomas gaat op al deze vragen in.

Workshop Namiddag: Omgaan met verandering

Het is een jaar waarin nog steeds veel kan gebeuren. Wat als er weer een lockdown komt of als de helft van je kring in quarantaine moet. Zelfs zonder Covidperikelen zijn kringen nogal eens onderhevig aan verandering. Hoe ga je daar als kringleider goed mee om? Stafwerker Louise helpt ons hierbij.

Workshop Namiddag: Omgaan met psycho-sociale vragen

De studententijd is sowieso al heftig, maar met Covid des te meer. Hoe ga je om met kringleden die psycho-sociale vragen hebben? Wat kan je doen, wat mag je, wat is wijs? Bij welke instanties kan je trouwens terecht? Oud-Ichtiaan en psycholoog Jonasdi Janssen gaat hier op in.

Workshop Namidag: Gebed op de kring

Gebed is een essentieel onderdeel van het christelijk leven en van de kring, maar hoe geef je dit vorm? Aafje Hunink reikt in deze workshop op zeer creatieve manier heel veel werkvormen aan om hier mee aan de slag te gaan.

Deze dag gaat door in Mechelen van 10.00-17.00, eten wordt voorzien. ’s Ochtends volgt iedereen hetzelfde programma, ’s middags kies je twee van de aangeboden workshops.

Schrijf je in en je krijgt extra informatie.

OpenBoek 1: € 7.5 pp. OpenBoek 2: € 15 pp. Combideal: € 20

Met vragen kan je terecht bij je studentenwerker of mail naar tom@ichtus.be

  Voornaam:
  Familienaam:
  E-mail:
  Studierichting:

  voorzien afstudeerjaar:

  Ichtusgroep:

  Kringleiderservaring:

  Ik schrijf me in voor?:

  Opmerkingen:

  Foto en video materiaal gemaakt tijdens Formación mag gebruikt worden door Ichtus Vlaanderen voor doeleinden door hun bepaald.

  Ik ga akkoord met het privacybeleid van Ichtus Vlaanderen

  0