Een luisterend oor voor studenten in Kortrijk

Als je op zoek bent naar iemand om je verhaal bij kwijt te kunnen, ben je op deze pagina op de juiste plaats.
Ichtus Vlaanderen biedt in samenwerking met Kortrijk Studentenstad meerdere tijdsvakken per week aan om in gesprek te gaan met Sem of Ruth, twee medewerkers van Ichtus Vlaanderen.
Wie zij zijn en wanneer zij beschikbaar zijn voor een babbel vind je hieronder terug.

Via de link van Calendly kan je zelf een van de vrije momenten reserveren. De beschikbare plekken zijn beperkt, dus denk eraan om je afspraak te annuleren indien je er om een of andere reden niet geraakt.
De plaats van afspraak is steeds JC Tranzit op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk, dit is op 10 minuten wandelen van het station.

Bij vragen, aarzel niet om te mailen naar Ruth of Sem.

Dit is Ruth.

Je vindt haar in deze coronatijden vooral terug in hun rijhuisje in Kortrijk samen met haar man, hun driejarig zoontje en de kat Hobbes. Geen coronakilo’s, maar een groeiende baby maakt haar wekelijks wat dikker. Gezinsuitbreiding op komst dus.

Tijdens lockdown houdt ze zich vooral bezig met lezen, wandelen en op het bankje aan de speeltuin zitten nu het weer wat beter wordt. In andere tijden – zonder lockdown en zwangerschap – speelde Ruth voetbal, hangt ze graag rond bij familie en vrienden of gaat eens iets eten of drinken in ’t stad.

Haar studentenjaren bracht Ruth hier in Kortrijk door, op kot, in de stad en op de campus van VIVES waar ze Maatschappelijke Veiligheid heeft gestudeerd.

Heb je nood aan een babbel, kom dan zeker langs! Ruth is geen professionele hulpverlener, maar heeft wel ervaring als mentor van Vlaamse en internationale studenten door haar tewerkstelling bij Ichtus Vlaanderen. Het is haar job om met studenten in gesprek te gaan, naar hen te luisteren en hen uit te dagen. Ruth is met veel plezier een luisterend oor, een kritische geest of een doorverwijzer. Afhankelijk van waar jij nood aan hebt.  Schrijf je via deze link in om op een maandag met Ruth af te spreken.

Sem verhuisde 12 jaar geleden naar Kortrijk om te werken met studenten. Samen met zijn echtgenote en hun 2 kinderen stellen ze hun gezin open om studenten te verwelkomen, naar hen te luisteren en hun gastvrij te ontvangen. Hij werkt voor Ichtus Vlaanderen en is van daaruit de lokale studentenwerker van de vereniging. Sem studeerde Ergotherapie en Strategisch Human Resource Management. Hij is voor de Europese tak van de studentenvereniging ook verantwoordelijk voor het mentornetwerk waarbij hij nieuwe studentenwerkers traint in het coachen/mentoren van studenten. Lokaal neemt hij nog steeds heel graag de tijd om te luisteren naar jouw verhaal en om vragen te stellen. Heb je nood aan een babbel, dan kun je bij hem terecht. Sem is geen professionele hulpverlener en zal dan ook doorverwijzen indien nodig. Schrijf je via deze link in om op donderdag of vrijdag met Sem af te spreken.

0