Al 50 jaar lang brengt Ichtus Vlaanderen christelijke studenten en afgestudeerden samen en helpt ze kritisch nadenken over geloof, kerk en maatschappij. Wat begon als een klein groepje Leuvense studenten, is uitgegroeid tot een heuse organisatie waarvan studenten uit heel Vlaanderen en Brussel, stafwerkers, bestuursleden, AV-leden, vrijwilligers en sympathisanten deel uitmaken.

Zet alvast 22 oktober 2022 in je agenda om samen met ons dit jubileum te vieren. We beginnen de dag met lezingen rond het thema “De gerimpelde kerk en de rebelse Christus – meer dan een facelift voor de kerk.” Met dit thema reflecteren we op het voortbestaan van de kerk in Vlaanderen, op complexe thema’s die jonge mensen niet willen schuwen en de rol die studenten hierin vanaf het ontstaan van Ichtus hebben gespeeld. De sprekers Hilde Kieboom, voorzitster van de Sint-Egidiusgemeenschap, en dominee en oud-Ichtiaan Johan Visser, zullen ons hierin begeleiden. Hiernaast zullen we tijdens workshops in gesprek gaan over thema’s waar studenten en afgestudeerden in de kerken soms op afhaken.

In de avond gaan we uitgebreid dineren en dankbaar terugblikken op de vele jaren die Ichtus Vlaanderen achter de rug heeft.

Meer informatie komt binnenkort!

In het kort

Wanneer: zaterdag 22 oktober 2022
Wat: 50-jaar jubileum Ichtus Vlaanderen
Waar: Thermotechnisch Instituut, Leuven

Planning:
10-17u             Studiedag met lezingen en workshops
Vanaf 18u          Avondfeest

0