Het thema van studentenzondag dit jaar is ‘Veraf en dichtbij’. COVID-19 betekent dat het onderwijs er dit jaar voor studenten anders uitziet, zowel in België als in het buitenland.

In veel gevallen zullen lokale en internationale studenten, die er naar uitkeken om bij elkaar te zijn op de campus, worstelen met de realiteit dat dit toch niet zo is, dat ze ver weg zijn en meestal beperkt zijn tot een online engagement.

In Christus weten we dat we één lichaam blijven, verenigd in Hem, waar we ook zijn. We weten dat Hij dicht bij ons is, hoe ver we ook van elkaar verwijderd zijn en van de levens die we dit jaar dachten te gaan leven. We weten vooral dat zijn missie zoals die in Efeziërs 2 is verwoord, zal doorgaan: hen die ‘ver weg’ zijn, bij Hem in de buurt brengen.

Wat kunt u met uw kerk op studentenzondag zoal doen?

Laat een student aan het woord:

Vraag een student uit uw kerk om een getuigenis te geven over zijn/haar leven als student. Vraag naar uitdagingen en ervaringen en koppel er een oproep tot gebed/gebedsmoment aan.

Presentatie over de werking van Ichtus Vlaanderen:

Is uw kerk nog niet zo bekend met (de werking) van Ichtus Vlaanderen? Contacteer ons dan via het formulier hieronder voor een spreker die ons werk komt voorstellen.

Bidden voor studenten:

Organiseer een gebedsmoment voor studenten en ons studentenwerk. Pols bij uw studenten voor hun dank- en gebedspunten. U kunt U ook inschrijven op onze gebedsmail of stuur ons een mail op lara (at) ichtus.be om gebedspunten te vragen. Met het contactformulier kunt u ook een leidraad voor een gebedsmoment opvragen.

Steun Ichtus Vlaanderen:

Hou een collecte voor Ichtus Vlaanderen en steun een plaatselijke studentenwerker, een trainingsweekend, een evangelisatie activiteit of nog iets anders. Kijk here voor praktische informatie.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Naam van uw kerk

  Plaats van uw kerk

  Ik zou graag een promofilmpje ontvangenIk zou graag een leidraad voor een gebedsmoment ontvangenIk zou graag een spreker uitnodigenIk zou graag iemand uitnodigen die Ichtus Vlaanderen komt voorstellenIk organiseer een gebedsmoment voor studentenIk hou een collecte voor Ichtus Vlaanderen


  captcha
  Vul hier de tekst in die u hierboven ziet: