Studenten voor recht…

Op 15 oktober organiseren Ichtus Vlaanderen en de Evangelische Alliantie Vlaanderen (EAV) de studentenzondag, een dag waarbij we stilstaan bij en bidden voor studentenwerk. Het thema voor deze dag is hetzelfde als het jaarthema van Ichtus Vlaanderen, dat dit jaar draait rond ‘stemlozen’.

Studenten hebben het voorrecht om te studeren, enkele jaren uit te rekken om zich te richten op vorming en groei in kennis en relaties. Bij het hebben van een bevoorrechte positie komen verantwoordelijkheden. Dit jaar willen we studenten helpen nadenken wat het betekent om als christen student vanuit die bevoorrechte positie in de maatschappij te staan en op te komen voor recht. God komt op voor de ‘weduwe, wees en vreemdeling’, komt op voor recht en gerechtigheid en roept op om een stem te geven aan de stemlozen, aan hen in de marge, aan hen die machteloos staan. En over ‘stem’ gesproken, hoe zit dat met de verkiezingen van dit schooljaar?

Wat kunt u met uw kerk op studentenzondag zoal doen?

Laat een student aan het woord:

Vraag een student uit uw kerk om een getuigenis te geven over zijn/haar leven als student. Vraag naar uitdagingen en ervaringen en koppel er een oproep tot gebed/gebedsmoment aan.

Geef een preek rond het thema:

Voor de studentenzondag schreven we een leidraad om uw preek op te baseren.
Indien u de leidraad wilt ontvangen, vult u het contactformulier onderaan de pagina in. Wij sturen u deze dan op.

Presentatie over de werking van Ichtus Vlaanderen:

Is uw kerk nog niet zo bekend met (de werking) van Ichtus Vlaanderen? Contacteer ons dan via het formulier hieronder voor een spreker die ons werk komt voorstellen.

Bidden voor studenten:

Organiseer een gebedsmoment voor studenten en ons studentenwerk. Pols bij uw studenten voor hun dank- en gebedspunten. U kunt U ook inschrijven op onze gebedsmail of stuur ons een mail op lara (at) ichtus.be om gebedspunten te vragen. Met het contactformulier kunt u ook een leidraad voor een gebedsmoment opvragen.

Steun Ichtus Vlaanderen:

Hou een collecte voor Ichtus Vlaanderen en steun een plaatselijke studentenwerker, een trainingsweekend, een evangelisatie activiteit of nog iets anders. Kijk hier voor praktische informatie.

 

Wilt u met uw kerk deelnemen aan een van onze acties? Wilt u dat een van onze medewerkers op studentenzondag bij u langs komt?
Vul dan onderstaand formulier in en wij sturen u alle info.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Naam van uw kerk

Plaats van uw kerk

captcha
Vul hier de tekst in die u hierboven ziet: