Formación is de zomerretraite van Ichtus Vlaanderen. De week rust op drie pijlers, op drie waarden van Ichtus: diepgaand onderwijs, gemeenschap en rust.

Vanuit deze pijlers willen we nadenken over het thema ‘StemRecht’. God die opkomt voor de ‘weduwe, wees en vreemdeling’, die opkomt voor recht en gerechtigheid en die ons oproept om een stem te geven aan de stemlozen, aan hen in de marge, aan hen die machteloos staan?

Samen willen we nadenken over vragen rond macht, verantwoordelijkheid, engagement in de maatschappij vanuit een Bijbels kader.

Diepgaand onderwijs: we willen in vooropdrachten, Bijbelstudies, workshops, filmbesprekingen, … graven in Gods woord en diep nadenken over ‘StemRecht’.
Gemeenschap: Samen eten, samen koken, elkaar dienen, samen studeren, samen bidden, samen ontspannen, samen beslissingen nemen, tijd nemen om te luisteren naar elkaar en naar God.
Rust: Tijd om stil te zijn, tijd om te eten, tijd om te spelen, tijd om te aanbidden, tijd om te luisteren, tijd om te denken, tijd om tot rust te komen, tijd om te leren rusten.
Formación gaat door 3-10 juli 2017 in Aarlen. De kostprijs ligt tussen de 140-160, naargelang van je mogelijkheden (als dit een probleem is, laat het gerust weten, samen komen we wel tot een oplossing).

Lijkt Formación iets voor jou? Ben je bereid om 1 à 2 vooropdrachten te maken (artikel/hoofdstuk lezen, vraag uitwerken)? Meld je dan aan door een mail te sturen naar tom (at) ichtus.be voor 15 mei 2016. Wacht niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt. Binnen de twee weken krijg je een mail met meer info.